Selvsalg guide til dig som vil sælge din bolig sælger: Sådan kommer du vellykket igennem et selvsalg

Står du og skal sælge din bolig? Måske gemmer du på en indre sælger og lejer lidt med tanken om sælge din egen bolig. Spørgsmålet er dog, hvordan man selv kommer igennem et vellykket selvsalg af sin ejendom. Vi giver dig her en guide til at få en succesoplevelse med sælge din bolig på egen hånd.

Kom godt igennem handlen med den rette rådgivning

Inden du kaster dig ud et selvsalg af boligen, er det vigtigt at gøre op med dig selv, hvor store dine erfaringer er på boligmarkedet. Hvis du vurderer, at du har fortrinlig styrke til at kunne begå dig på egen hånd, behøver du måske ikke den største hjælp. Det er dog langt fra alle der er udannede jurister eller ejendomsmæglere, og derfor kan det være en fordel at søge professionel udvildig boligådgivning, hvis du drømmer om et vellykket selvsalg.

Et selvsalg kan også være et godt alternativ til dig, der synes at ejendomsmægler priserne er for høje. Et godt selvsalg kræver dog, at man kan holde hovedet koldt og overskue salgsprocessens mange faser. Derfor investerer langt de fleste i professionel og erfaren rådgivning, som de for eksempel modtager fra, rådgivere der er etableret fra det danske pengeinstitut. Rådgivning er på mange måder en fordel, for dig der ikke vil sælge din bolig på den traditionelle måde, hvor man får en ejendomsmægler til at finde en køber. Ved at investere i rådgivning, når du bevæger dig ud i et selvsalg, har du allerede sparet mange penge. Boligrådgiveren, der vejleder dig gennem salget af din ejendom, tager sig nemlig ikke betalt for at finde en køber. Når det kommer til spørgsmålet om at finde en køber, er du som selvsælgende nemlig helt på egen hånd. Til gengæld holder boligrådgiveren dig i hånden, når det kommer til den juridiske rådgivning samt den formelle udarbejdelse af alle nødvendige dokumenter. Det vil sige, at med den rette rådgivning undgår du at sætte sig selv i juridiske vanskeligheder, når du skal sælge din bolig.

selvsalg

Kend din køber, når du begiver dig ud i et selvsalg

Det næste trin i salget af din bolig er at finde den rette køber. Hvor stor efterspørgslen er afhænger i høj grad af, boligens beliggenhed, størrelse og pris. Fordelen ved selv at sælge sin bolig er, at du selv kan sætte prisen for din bolig. Det er dog ikke prisen, der er den største udfordring for de fleste selvsælgende. En af de største udfordringer er derimod at finde den rette køber.

Når du skal finde den rette køber, bør du først få din bolig til at se mest muligt indbydende ud. For mange, der ikke besidder alverdens kundskaber inden for fotografi, kan det være en fordel at hyre en fotograf, der kan tage nogle lækre, indbydende billeder af din bolig, som du kan lægge ud i annoncer på internettet. Når du skal finde den rette køber til din bolig, er internettet din bedste ven, da man her kan købe sig til relativt billige annoncer, der fanger mange hundrede boligsøgendes øjne.